Fotboll live

Fotboll live

Fotboll är en av världens mest populära sporter, med en global publik som följer de största ligorna och fotbollsklubbarna runt om i världen. Men vad gör man när man inte kan vara på plats för att se matcherna live? Som tur är finns det många olika sätt att ta del av fotboll live, oavsett var i världen du befinner dig. I den här artikeln kommer vi att berätta om olika sätt att se fotboll live på tv, via streamingtjänster och med hjälp av IP-tv. Vi kommer också att redogöra för hur du kan hålla dig uppdaterad via liveresultat och var du kan hitta matcher med några av världens mest kända fotbollsklubbar som Real Madrid, Juventus och Valencia.

Så kan du ta del av fotboll från hela världen

Idag finns det flera olika sätt att ta del av fotboll live, oavsett var du befinner dig. Här är några av de mest populära sätten att följa fotboll från hela världen.

Cmore

Cmore är en populär streamingtjänst för sport som sänder flera av världens största fotbollsligor, inklusive allsvenskan, La Liga och Serie A. Tjänsten erbjuder också exklusiva rättigheter till flera andra ligor och turneringar, varav framförallt Champions League sticker ut. För att få tillgång till Cmore behöver du prenumerera på tjänsten, antingen direkt via deras hemsida eller genom en av deras samarbetspartners, som till exempel Tele2 eller Telia.
Cmore erbjuder också en mängd andra sportevenemang, såsom ishockey, basket, handboll och golf, vilket gör den till ett populärt val för alla som är intresserade av sport i allmänhet.

Viaplay

Viaplay är en annan populär streamingtjänst för sport, som också erbjuder en mängd olika fotbollsligor från hela världen. Bland de ligor som sänds på Viaplay finns bland annat Premier League, Uefa Europa League och Bundesliga. Precis som Cmore kräver Viaplay en prenumeration för att få tillgång till deras innehåll. Du kan teckna prenumerationen direkt på deras hemsida eller genom en samarbetspartner, som exempelvis Telia eller Tele2.

Utöver fotboll erbjuder Viaplay också en mängd andra sportevenemang, inklusive ishockey, Formel 1, handboll och golf. Dessutom har de ett stort utbud av film och tv-serier, vilket gör det till ett populärt val för alla som vill ha en allround-underhållningstjänst.

Kvalificering till EM

Fotboll live från de största ligorna

Oavsett om du är en inbiten supporter eller bara vill hålla dig uppdaterad på resultaten, finns det flera olika streamingtjänster som erbjuder live-sändningar från de största ligorna. Här är några av de största ligorna och var du kan se dem.


La Liga


La Liga är Spaniens högsta fotbollsliga och en av de mest framstående i världen. Cmore erbjuder regelbundet live-sändningar från La Liga, vilket ger dig möjlighet att följa stora lag som Real Madrid och Barcelona i action.


Premier League


Premier League är Englands högsta fotbollsliga och en av de mest populära i världen. Många fotbollsentusiaster är ivriga att följa matcherna i Premier League live. Viaplay sänder regelbundet matcher från Premier League, där du kan se lag som Manchester United, Liverpool och Chelsea.


Bundesliga


Bundesliga är Tysklands högsta fotbollsliga och en av de mest konkurrenskraftiga i världen. Om du vill följa Bundesliga live så gör du det enklast via Viaplay. Hos Viaplay har du därför möjlighet att se stora lag som Bayern München och Borussia Dortmund.


Champions League


Champions League är en av de mest prestigefyllda fotbollsturneringarna i världen och samlar de bästa lagen från Europa. För många fotbollsentusiaster är Champions League en höjdpunkt på året. Cmore och Telia erbjuder exklusiva rättigheter till Champions League, vilket ger dig möjlighet att följa alla de spännande matcherna live.


Serie A


Serie A är Italiens högsta fotbollsliga och en av de mest taktiska och tekniska i världen. Cmore sänder regelbundet matcher från ligan, vilket ger dig möjlighet att följa stora lag som Juventus och AC Milan i action.


Ligue 1


Ligue 1 erbjuder fotboll på hög nivå med tekniska och snabba spelare, och många fotbollsentusiaster följer ligan för att se stora lag som Paris Saint-Germain och Olympique Marseille i aktion. I Sverige så visas Ligue 1 hos Expressen.

Så kan du se fotboll live med IP-tv

IP-tv (Internet Protocol Television) är en annan teknik som gör det möjligt att se fotboll live. I stället för att använda traditionell kabel- eller satellit-tv använder IP-tv internetanslutning för att strömma innehåll till din tv eller andra enheter. Det finns flera IP-tv-leverantörer som erbjuder abonnemang för att streama live-fotboll från olika ligor och turneringar runt om i världen. Du kan också hitta IP-tv-boxar som är speciellt utformade för att strömma sport och andra live-evenemang.

Här kan du se fotbollsresultat live

Förutom att se fotboll live finns det många webbplatser där du kan följa resultat och statistik från fotbollsmatcher runt om i världen. Livescore.com och Flashscore.com är exempel på sådana webbplatser, som erbjuder realtidsuppdateringar om fotbollsmatcher från hundratals ligor och turneringar. Du kan se matchresultat, målskyttar, laguppställningar och annan statistik, samt följa matcher i realtid med hjälp av live-score-uppdateringar. På så sätt kan du hålla koll på resultat även om du inte har möjlighet att se matchen live.

FAQ – vanliga frågor om fotboll live

Nedan svarar vi på några av de vanligaste frågorna om livefotboll.


Var kan jag se matcher med Real Madrid?


Real Madrid är en av de mest populära fotbollsklubbarna i världen och deras matcher sänds ofta på tv i olika delar av världen. Om du vill se matcher med Real Madrid när du befinner dig i Sverige kan du titta på Cmore som sänder La Liga, där Real Madrid spelar. Andra alternativ beror på din geografiska plats.


Var kan jag se matcher med Valencia?


Valencia är en spansk fotbollsklubb som spelar i La Liga. För att se matcher med Valencia så använder du Cmore, som sänder La Liga i Sverige.


Var kan jag se matcher med Juventus?


Juventus är en av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Italien och Europa, och deras matcher är ofta populära att titta på. Om du vill se matcher med Juventus kan du titta på Cmore, som sänder Serie A i Sverige.


I vilken liga spelar Lazio?


Lazio är en italiensk fotbollsklubb som spelar i Serie A, den högsta fotbollsligan i Italien. Lazio har varit en av de mest framgångsrika klubbarna i Italien genom åren och har vunnit flera liga- och cup-titlar.

Live stream fotboll

Världsmästaren Frankrike

 

Frankrike har vunnit två världsmästerskap i fotboll (1998 och 2018), ett europamästerskap (1984), två olympiska guldmedaljer (1900 och 1924) och en Confederations Cup (2001). De har också nått finalen i två UEFA-EM (2000 och 2016), en FIFA Confederations Cup (2017) och tre FIFA-VM (1958, 1986 och 2006). Frankrike är det enda laget som har vunnit alla tre stora internationella tävlingar.

År 2018 vann Frankrike VM för andra gången genom att besegra Kroatien med 4-2 i finalen. Det var deras första titel sedan 1998. De hade slutat trea i VM 2006 och förlorade med 5-3 på straffar mot Italien i semifinalen. År 2012 slogs de ut i kvartsfinalen mot Spanien.

spanien

Spanien har vunnit två FIFA World Cups (2010 och 2018), ett UEFA-EM (1964) och en Confederations Cup (2009). De har också nått finalen i ytterligare två världsmästerskap (1950 och 1994), åtta EM-slutspel samt tre Confederations Cups. Under 2000-talet etablerade sig Spanien som en av de främsta fotbollsnationerna i världen med segrar i EM 2008, VM och Confederations Cup.

2010 vann Spanien VM för första gången i sin historia genom att besegra Nederländerna med 1-0 i finalen. Det var deras första stora internationella pokal sedan EM 1964. De hade nått semifinal i VM 2006, där de förlorade mot de blivande mästarna Italien på straffar. År 2014 slogs de ut i gruppspelet i VM.

Vad som än händer kommer vi att få en spännande turnering!

Spelschema

Turneringens gruppspel inleds den 14 juni med öppningsmatchen. Dagen därpå kommer de andra lagen att börja spela, och lagen i grupperna A och B kommer att vara de första att visa upp sig. Gruppspelet pågår fram till den 26 juni, med totalt 36 matcher.

Därefter börjar slutspelet med 16 nationer som deltar. Det finns två matchfria dagar på schemat för åttondelsfinalerna och samma sak för kvartsfinalerna och semifinalerna. När guldmedaljen delas ut har lagen upp till fyra dagar ledigt för att förbereda sig för en magisk tillställning på Olympiastadion i Berlin.

Exakta tider för matcherna har ännu inte tillkännagivits, men detta kommer att bli officiellt i samband med den slutliga EM-lottningen.

slutligen

Så där har du det! Allt du behöver veta om fotbolls-EM. Europamästerskapet är en av de mest prestigefyllda turneringarna inom fotbollen, och det kommer garanterat att bli en spännande turnering 2024 när den hålls i Tyskland. Se till att följa allt som händer inför turneringen och under själva turneringen! Se till att du följer med och stöttar ditt lag!