VM fotboll

VM fotboll

VM Fotboll 2022 kommer att hållas i Qatar

Detta blir det första VM som hålls i arabvärlden och det första i ett land med muslimsk majoritet. Qatar utsågs till värdland av FIFA 2010 och vann över anbud från Australien, Japan, Sydkorea och USA. Turneringen är planerad att äga rum från den 21 november till den 18 december 2022. Den kommer att spelas på åtta arenor i sju städer: Doha, Al Wakrah, Al Khor, Umm Salal Mohammed, Lusail City, Qatar Foundation Stadium (även känt som Education City Stadium), Khalifa International Stadium och Ras Abu Aboud Stadium. Live stream fotboll blir allt mer populärt. Det erbjuder en möjlighet att följa alla dina favoritlag när de tävlar i detta enorma evenemang!

Kan jag se VM Fotboll online?

Oavsett om du är ett inbiten fotbollsfantast eller bara vill vara en del av all spänning är det definitivt rätt att titta på nätet. Du kan se alla matcher live, plus massor av annat bra innehåll som höjdpunkter, intervjuer och bilder bakom kulisserna online. Så missa inte det – koppla upp dig nu och gör dig redo för en rejäl fotbollsfest!

Detta blir det andra världsmästerskapet i fotboll som hålls i Asien (efter 2002 i Sydkorea och Japan) och det första i Qatar.

Kvalificering till EM

VM Fotboll - Historia

FIFA World Cup är den största och mest prestigefyllda internationella fotbollstävlingen i världen. Den spelas av herrlandslagen i FIFA:s medlemsländer, som är det globala styrande organet för sporten. Mästerskapet har utdelats vart fjärde år sedan 1930, utom 1942 och 1946 på grund av andra världskriget. De nuvarande mästarna är Frankrike, som vann turneringen i Ryssland 2018.

Turneringen spelas i knockout-format, med 32 lag som deltar i gruppspelet och de 16 bästa lagen går vidare till knockout-stadiet. Finalen spelas mellan de två återstående lagen och vinnaren utses till världsmästare.

Med en uppskattad global tv-publik på över tre miljarder människor. Det är också det dyraste sportevenemanget att visa på tv, med värdföretag som lägger ut miljarder dollar på rättighetsavgifter och produktionskostnader.

VM:s format har ändrats flera gånger sedan starten 1930. I det nuvarande formatet, som inleddes 1998, tävlar 32 lag om titeln. Dessa lag är indelade i åtta grupper om fyra, där varje grupp spelar en rundturnering. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till utslagsfasen, där de tävlar i en turnering med enkel utslagning

Det är första gången som VM hålls i Qatar. Det kommer garanterat att bli en spännande händelse för fotbollsfans runt om i världen. Qatar är ett litet land, men det har mycket att erbjuda besökarna. Det finns många saker att se och göra i Qatar, och VM är ett utmärkt tillfälle att uppleva dem.

Qatar

Qatar är ett ökenland, så det är viktigt att vara förberedd på värmen. Den bästa tiden att besöka Qatar är mellan november och mars, då vädret är svalare. Om du besöker Qatar under VM Fotboll det är ett utmärkt tillfälle att se landet och dess kultur.

Det finns många saker att göra i Qatar, bland annat att besöka Museum of Islamic Art, Doha Corniche och Souq Waqif. Det finns också gott om aktiviteter för barn, till exempel att besöka Qatars zoo eller Qatar International School.

Fem miljoner människor förväntas besöka Qatar under VM. Detta är ett utmärkt tillfälle att uppleva Qatars kultur och gästfrihet. Om du planerar att besöka Qatar, se till att planera i förväg och boka dina biljetter i god tid.

Kritik

FIFA:s världsmästerskap ses ofta som ett globalt spektakel som för samman människor från alla delar av världen. Det har dock också kritiserats för sin kommersialism och för sin negativa inverkan på värdländerna. Det har förekommit ett antal kontroverser kring turneringen, bland annat anklagelser om mutor och korruption i samband med anbudsförfarandet samt rasism och homofobi.

Trots problemen förblir fotbolls-VM det största och viktigaste sportevenemanget i världen.

Lionel Messi

Den argentinske anfallaren är en av världens mest begåvade spelare och är alltid ett hot om att göra mål.

Cristiano Ronaldo

Den portugisiska anfallaren är också en av världens mest begåvade spelare och är också han alltid ett hot om att göra mål.

Neymar

Den brasilianska anfallaren är en stigande stjärna i fotbollsvärlden och är redan en av de bästa spelarna i världen.

Luis Suarez

Den uruguayanske anfallaren är en av de mest kontroversiella spelarna i världen men är också en av de bästa anfallarna i världen.

Gareth Bale

Den walesiske yttern är en av de mest spännande spelarna i världen och är en riktig superstjärna.

Paulo Dybala

Den argentinske anfallaren är en stigande stjärna i fotbollsvärlden och är redan en av de bästa spelarna i världen. Han är känd för sin snabbhet, smidighet och avslutningsförmåga

VM Fotboll - Spelare att hålla kolla på

Spelare att hålla kolla på

Kylian Mbabbe

Den franska anfallaren är en stigande stjärna i fotbollsvärlden och är redan en av de bästa spelarna i världen. Han är känd för sin snabbhet, smidighet och avslutningsförmåga. Mbappe är en mycket talangfull spelare och kan bli en av VM:s stjärnor.

Antoine Griezmann

Den franska anfallaren är en stigande stjärna i fotbollsvärlden och är redan en av de bästa spelarna i världen. Han är känd för sin snabbhet, smidighet och avslutningsförmåga.

Mesut Ozil

Den tyske mittfältaren är en av världens bästa kreativa spelare och är en nyckelspelare för Arsenal.

Eden Hazard

Den belgiska yttern är en av de mest spännande unga spelarna i världen och har potential att bli en superstjärna.

Mohammed Sala

Den egyptiske anfallaren är en stigande stjärna i fotbollsvärlden och är redan en av världens bästa spelare. Han är känd för sin snabbhet, smidighet och avslutningsförmåga.

Harry Kane

Den engelske anfallaren är en av världens bästa spelare och är känd för sin snabbhet, smidighet och målfarlighet.

VM Fotboll - Sammanfattning

FIFA World Cup kommer att äga rum i Qatar i år och förväntas bli en av de mest bevakade och viktigaste turneringarna i historien. VM Fotboll är ett globalt evenemang som samlar människor från hela världen, och årets turnering förväntas inte bli annorlunda. Trots vissa kontroverser kring evenemanget är VM fortfarande det största och viktigaste sportevenemanget i världen.

I årets turnering kommer några av världens bästa spelare att tävla om den eftertraktade pokalen. Några av spelarna att hålla ögonen på är Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Luis Suarez, Gareth Bale, Kylian Mbappe och Antoine Griezmann. Dessa är bara några av de många talangfulla spelare som kommer att visas upp under årets VM.

Se till att läsa på för att se allt som händer!